Nedräkningen!

Ja det är många nedräkningar som tickar nu! Inte bara till Aliens ankomst utan :
 
* 4 dagar tills sambon går på semester (ledig i morgon dessutom)
* 7 dagar tills vi får kolla på Alien igen :)
* 7 DAGAR kvar tills vi FLYTTAR TILL GÅRDEN
* Max 56 dagar kvar tills vi blir föräldrar!
 
 
 
Alien har sin egen stil ;)
 
 
 
 

I tisdags var jag effektiv!? eller aktiv på sjukhusen...

Först var jag hos läkaren på bokad tid. För att kolla upp allt som läkaren kollar och även förlänga sjukskrivningen till dagen innan Alien kommer :) allt såg bra ut förutom att smärtan som jag fått i muskeln/revbenet under högra tutten är något som kommer bli värre men inte är något farligt då det är brosket som är upplöst? eller vad man nu säger!? Precis som i bäckenet! Ändå skönt att det inte är farligt och att jag måste sova på vänster sida för annars får jag riktigt ont. Men jag kan ju fortfarande sova! eller ja när Alien vill att jag ska få sova så får jag de! så jag är nöjd.
 
Sen va de dax att träffa barnmorskan. Mina värden fortsätter att se bra ut! vilket är ett under! Magen ligger nu under "normal" som den låg mitt på för två veckor sen! Men de beror på att Alien ligger på tvären! Då växer inte livmodern uppåt i samma takt! Annars såg och lät allting bra! Det är en riktig liten krigare där inne!!
 
Kom hem till mamma janki åt lunch och pratade en massa. Då fick jag en blödning, vilket inte just då rörde mig i ryggen eftersom att jag haft ganska mycket blödningar under hela graviditeten. Men när det fortsatte så ringde vi in och dom tyckte absolut att vi skulle komma in då det inte är bra när man blöder så sent i graviditeten! Så vi åkte in till förlossningen igen! och de gick fort och de va ju trevligt att faktiskt vara vid medvetande när vi va där :)
 
Men när vi hörde massa bebisar som precis kommit ut i vä'rlden så insåg jag hur icke redo jag eller vi är! Vi skaffade hundvakt för några timmar och åkte dit med de jag hade på mig och mitt legitimation! Alla våra saker är i sundsvall. För de är ju så vi planerat! haha Så när jag kom hem sa jag de. Det kanske är dax att vi förbereda oss på att faktiskt vi ska få en sådan där liten bebis om två månader :)
 
Detta resulterade i att jag faktiskt kollade på bebiskläder igår... på internet och på en affär utan att riktigt vilja ha något! och efter 5 min hade jag tröttnat! haha jag är dock precis likadan när jag ska handla till mig! avskyr att gå i butiker och kolla kläder!
 
 
 
 
 

Nu står det att

Ja nu står det i appar och på nätet att man har så mycket vätska i kroppen de har väl stått länge iofs men nu står det att dom rekomenderar att man hänger ringarna man har på halsband så dom inte fastnar! Själv funderar jag på om jag oxå måste hänga den i halsbandet... Men av anledningen att jag tappar den då den har blivit för stor!
 
Jag är EXTREMT tacksam över att inte ha svullna fötter och händer! Jag är inte svullen någonstans förutom ryggen och de kan jag leva med!
 
Snygga pipen fick frågan om han ville smaka vattenmelon :) sötare hund får man ju leta efter!!
 
 
 

Gravid vecka 32

Snart är graviditeten över! och det är inte långt kvar tills det är dax för semester för sambon! :) vilket innebär målning och uppfixning av allt!! Eller ja så mycket vi orkar och hinner! För i vinter ska vi bara njuta av varandra!!
 
 
60 dagar kvar som längst :)
 
Alla mina bebisar!!
 
 
 
 

När man räknat med 0kr i några månader fram...

Även fast försäkringskassan ska betala då jag vart sjukskriven sen i mitten av januari. Men de har tagit tid först att få alla papper rätt och deras vänte tider för att ens kolla på de så har man missat en ruta och så skickas de tillbaka till mig sen till dom och så är det dom där 30 dagarnas väntetid osv osv! Sen hade läkaren missat en ruta och jag hade inte fått det beviljat! Allt detta resulterade i att jag gav upp och räknade inte direkt med att få några pengar!
 
 
Vi har levt snålt och räknat med bara en inkomst dom senaste månaderna. Så för någon vecka sen så kom skatten tillbaka och visade sig att jag hade kvar från förra året så de blev lite mer än jag räknat med. inte jätte mycket men ändå lite! Så nu fick jag beviljat från försäkringskassan och ja många bäckar små! Vilket ger oss lite mer mariginal att leva för! Dock så ska alla ören sparas! Vi blir ju föräldrar om två månader och vi vet fortfarande inte vad vi behöver tills dess. Någonting kanske vi behöver köpa?! även fast vi fått mycket.
 
 
Vårat hus! Våran gård!
 
Livet börjar kännas bra och allt börjar ramla på plats! Efter att ha vart på botten och vänt börjar de kännas bättre! Nu vill jag bara få reda på vad det är som spökar i mellangärdet! varför jag har sådan smärta och förhoppningsvis ett botemedel på de så känns de bättre! Då överlever jag fram till 27 aug utan några större bekymmer hoppas jag :) De kan ju inte dyka upp allt för många nya komplikationer nu tycker jag!
 
Jag har även gått upp 2 kg! vilket för mig är mycket just nu! Även fast min lilla Alien snart väger just 2kg! helt galet men de märks att de börjar bli ont om plats för den lilla där inne
Här ligger jag platt på rygg och till höger ser ni mitt höftben och till vänster min navel... Snacka om att vara töjbar och att Alien kör rumpan i vädret ^^ haha
 
Tessla och jag myser :)
 

sista bilderna från gården för denna gång

springa fritt är det bästa som finns :)
 
Tycker båda tjejerna :)
 
Och Pipen vallar in dom eller går imellan när han tycker dom leker för tufft :)
 
Bada har vi inte vågat oss på med vi njuter av att vara vid vattnet :)
 
Tessla hittade en båt :)
 
 
 
 

Flera bilder från gården.

Puma letar efter något ;)
 
Man ser lite av den blåa skärvan i ögat :)
 
Syskonkärlek
 
Boll är kul.
 
:)
 
Tessla tog pipens vedträ och skyddade sig genom att hoppa upp på den "höga" stenen ;)

Midsommar på Furusund

Sambon och pipen spelar fotboll
Mormor moster och kusinen :)
 
Jag lyckades med en bättre bild än jag lyckats med på länge! På snygga pipen som inte direkt gör sig dålig på kort!
 
Snabbare än vinden
 
full fokus :)
 
bus
 
Mys med pappa :)
 
Tjejerna va ganska obrydda över små groderna alla mäniskor och dans  :)
 
Sova likadant är en standard!
 
Puss!
 
 
 

Bilder från gården.

Puma och tessla njöt av att få vara lösa hela dagarna
 
vi kunde köra bilen hela vägen fram :)
 
 
extremt mycket hallon buskar :)
 
 
bästa mottagningen har man på denna sten ^^
 
 
 
fler bilder kommer...
 

Vad har hänt sen sist jag skrev?

Är alltså en vecka och två dagar sen jag orkade uppdatera här. Jag som ändå hade lyckats ganska bra med uppdateringen ett tag! Men Jag blev extremt dålig natten mellan tisdag och onsdagen förra veckan. från att ha haft en hyfsad dag, Både gått en lugn kvällspromenad, lagat mat och ätit mat! På 5 min från att ha rest mig gått och kissat och så satte jag mig i soffan för att stänga av datorer osv. Så får jag ont i mellangärdet så som jag brukar, ber sambon ge mig en alvedon snabbt och värma vetekudden! Jag har alvedon som tas upp snabbare! Jag kröp upp i sängen och blundade och försökte bara att andas! Men smärtan strålande nu ner i hela magen och jag fick massa sammandragningar samtidigt. Jag minns att jag sa åt sambo att googla fram ett nummer vi kan ringa om de blir värre. Sen fick jag en telefon i örat och massa frågor som jag inte minns. Det samtalet slutade med att jag skulle åka in akut direkt.
 
 
Jaha de va bara att försöka få på sig någon form av kläder. Sambon rastade valpar packade med deras saker och mina saker, eller ja mitt legitimation och något jag bad om. Minns inte vad! i bilen så minns jag inte mycket mer än att svetten rann och jag frös och mådde illa av smärtan som inte släppte så jag kunde knappt andas. små små andetag! huvudet kunde jag knappt hålla upp och "tappade" de gång på gång. Allt försvann.
 
 
väl framme vid danderyd går vi in och ringer på klockan och då vek sig mina ben! kunde inte stå upp! fick komma in och lägga mig på en säng. de togs prover och jag vet inte riktigt vad jag svarade på alla frågot men vet att jag va helt borta och kunde inte hålla ögonen öppna när jag pratade med personerna som va in hela tiden. När Läkaren vart in och undersökt mig så minns jag att jag ville be henne sluta trycka så hårt på min mage. Men bet ihop och när hon gick så tilltog smärtan igen och jag bad om alvedon. eller jag bad om stark jävla alvedon. Minns att jag han tänka när jag satt upp för att dom tog blodprov att jag blev aldeless varm igen och tänkte nu måste Anton hålla i mig annars ramlar jag ihop för de gjorde så fruktansvärt ont i hela magen och hela rummet snurrade! Barnmorskan kom in med alvedon och jag svalde som sen bad jag om något att spy i. och sen vände sig hela magen.
 
Efter de fick jag alla provsvar och ingen visade något avvisande och Alien mådde bra. Jag började må bättre och sa till Anton att de hade ju gått fort iaf. Han tittade på mig som att jag va ett spöke och säger ja bara 4-5 timmar. Haha för mig som mins bitvis så va de typ 30 min!
 
Vi fick iallafall åka hem och sen har ätit typ barn mat, nä men lättsmält snällt mot magen och lättspytt!
 
Anton va hemma från jobbet på onsdagen då pga av att jag va ett vrak. Sen på torsdagen jobbade han halvdag och sen åkte vi till Sundsvall som va planerat sen länge då vi skulle ta emot elektrikern på fredagen och sen bara mysa av att vara där!
 
Vi alla njöt av att komma upp till lugnet! även fast de blev en jobbig resa för mig med öm mage och väldigt snett bäcken.
 
vi hittade en sjö bara 10 min bakom gården! super mysigt!
 
diska i bäcken!
 
grillade på kvällen. Det är ju ljust dygnet runt där uppe! helt underbart!!
 
Sen åkte vi hem i söndags då jag hade en läkartid på måndagen. Planen innan va att åka hem måndagen.
Läkarbesöket gick bra och vi blir föräldrar senast den 27 aug!
 
Efter allt detta så satte min hjärna igång. Hjälp vi har ju inte tänkt på att införskaffa oss någonting till lilla Alien. Dock har vi ju fått massor med saker så känns ändå inte som någon panik. Men kanske är dax att organisera upp och ha lite koll på vad vi har iallafall.
 
Inte alls så långt kvar nu ju...
 
 
Dagarna sen vi kom hem har jag försökt att göra så lite som möjligt, Magen vill fortfarande inte riktigt vara med så jag äter lite och ofta. milda saker som typ fruktsoppa kräm och yoghurt. Anton jobbar och hundarna vilar ikapp med mig på dagarna!
 
I morgon så åker vi till furusund för att fira midsommar med familjen! :)
 
 
 
 

Inte nöjd...

 

Jobbig natt :( Någon som har tips?

Vaknade i natt vid 03:00 och hade smärtor i magen återigen! Inget ovanligt då de händer kanske 2-3 dagar i veckan. men dom senaste gångerna har de gjort ont i hela magen inte bara som förut att det gör ont under tuttarna. utan nu gör det ont i princip hela magen! som magknip. Kommer som krypande mer och mer smärta i kanske 2 timmar sen brukar jag somna om och när jag vaknaar så är det som en öm känsla kvar ett tag sen släpper de! Varken läkare eller prover visar något konstigt så jag tar min alvedon och vetekudde och lider igenom de! Men nu när det sitter i hela magen blir man lite mer orolig! även fast Alien sparkar på riktigt duktigt där inne. gärna samtidigt som smärtorna! Det är tur att jag är så fruktansvärt trött alltid när detta inträffar så det är så här efter mest som en dimma för att man va så trött.
 
Alla syskon igen :)
 
 
Någon som har något tips på hur jag bäst ligger ner och sover när Alien ligger på tvären så långt ner? känns som att jag testat allt men inget är behagligt. jag har liksom två knölar som sticker ut på sidorna så trycker ju ihop Alien när jag försöker ligga på sidan. Och de gillas inte av någon av oss ;)
 
Igår stod jag och kollade på mig själv i spegeln utan kläder. Magen är ganska liten men de ser riktigt illa ut. man ser två ganska stora tutttar under dom ser man tydligt 2-3 revben som står ut,i en grop typ. sen kommer magen som är stor först mellan höfterna. så på de så sticker höftbenen ut på varsin sida av magen. Inte någon vacker syn alls. Tror också att det är därför jag inte tar bilder på magen.
 
 

Mys helg!

Lilla lillebror blev ju 18?!?! hur gick de till? han va ju bara 8? eller?
Och detta resulterade ju i att jag hade alla mina syskon på samma plats. Tror de va första gången någonsin jag har dom på samma plats :)
 
Detta förevigades!
 
Sen har vi njutit av mysigt väder och idag så åkte vi till morser och lilla kusinen för att hänga där under dagen. Allt för att tanka energi för en ny vecka!
 
Vi övar på att vara snäll mot bebisar :)
 
 
Det blir en för kortad vecka för sambon då han är ledig fredag för vi åker till gården på torsdag kväll. Elektrikern kommer ut och vi ska få allt fixat. Ska bli så spännande att kolla hur de ser ut nu när det inte är snö och vinter där! kameran ska ju självklart med!
 
Mys lunch vid havet har vi hunnit med också :)
 

Ligger på tvären

Idag hos läkaren så konstaterade han de jag misstänkt! Att Alien ligger helt på tvären ganska långt ner!
Galet! varför ligga så när jag redan är liten? de borde finnas mera plats åt andra hållet ;)
 
Pipen säger men man kan inte springa på rygg... han fattar inte alls varför hon lägger sig så när han vill leka ^^
 
 
Angående min vikt så ska jag på en kontroll för mig och en för Alien innan midsommar sen en läkartid till innan semestern. plus mina tider hos barnmorskan! Aldrig tidigare har jag haft så många som har koll på min hälsa...
 
 
 

Ja eftersom förra inlägget handlade om hur jobbig veckan vart så...

Har jag nu fått in pengar från skatteverket. eftersom det blir 1,5 månads fördröjning av min sjukpenning så måste jag säga att det känns riktigt bra! Skulle få tillbaka 2000 men kan säga att jag fick mer än dubbla de tillbaka. varför undrar jag?! förra året skulle jag få tillbaka lite mer än 4000 men då hade jag en skuld till csn som skulle dra dom pengarna direkt från skatteverket så jag behövde inte bry mig om att anmäla något konto (ringde och pratade med dom) dock vet jag att jag betalade en räkning till csn senare. Kan de vara så att jag betalade csn innan dom drog pengarna och att jag nu fick dom skatttepengarna oxå? När jag i år lämnade in mina kontouppgifter? för då är summan förstålig...
 
 

En bra helg, en tuff start på veckan...

I helgen mådde jag riktigt bra! inte fysiskt utan psykiskt! Allt kändes lätt och vi planerade upp ganska mycket av de kommande månaderna! Det kändes i söndags som att allt kändes lätt. Men måndag vart en tuff dag, kände mig riktigt nere och ville bara dra täcket över huvudet! Nu är det väl tur att jag har valparna som måste ut ganska ofta så jag inte gör precis så, utan jag måste gå ut och gå små korta promenader! Vilket hjälper! Men hela veckan hittills har känts riktigt tuff.
 
Kroppen fungerar inte och de är nog de som gör det otroligt jobbigt! Jag vill liksom vara med och göra saker, men de går inte. Kramperna i magen fortsätter trost medicinen. Matlusten finns inte alls utan tvingar i mig så mycket jag kan. För jag mår bättre av att äta, men att ta den där mackan när man mår illa är så svårt. Att svälja när mat när man måt illa är inge vidare. 
 
Min rygg/bäcken tror jag försöker döda mig. Har alltid haft ont där och de hoppar lite pga av att jag har ojämna ben. Så jag trodde ärligt att det inte skulle påverka mig mer under graviditeten än innan. Men så fel jag hade! Det hoppar och hoppar och jag sväller upp och blir svullen och smärtan strålar runt i kroppen när jag rör mig. Som tur är så har det bara vart så senaste tiden och inte hela tiden. Detta med ett stödbälte testade jag men trycket på magen gör illamåendet värre! Jag kan inte ens ha tajt linne på mig utan att det är obehagligt.
 
Våra älskade små odjur i helgen! :)
 
Det kommer att hända mycket i livet den kommande tiden! så jag hoppas kroppen hänger med ett tag till! Jag vill vara med och måla våran gård. Sen om de bara är längst ner så får de vara så! För jag vill göra de. Vi ska även dra om all el och kolla så att vattnet fungerar, vi vet fortfarande inte vart de kommer ifrån. 
 
Sen allt de som ska fixas till Alien. Vad behöver vi? barnvagn, babyskydd, ja lite sådant. Vi har fått massor av saker men inte riktigt samlat in de då vi ändå inte ska bo kvar här så är allt fortfarande utspridet. 
 
Så räknar vi ner till semestern! Vi kommer att vara på gården hela tiden och rusta upp/njuta av ledigheten!
 
 
 
Någonting som jag funderat på och undrat över den senaste veckan är hur långt ner ska egentligen bebisen ligga nu? Allt jag läst säger att man nu kan känna kraftiga sparkar mot revbenen. Medans jag har en liten eller ja nja ganska stor bebis i magen som ligger på tvären typ 5cm nedanför naveln. Magen ser helt sjuk ut. Det stramar och sticker ut och sparkar mot mina höftben. 
 
Den bestämda lilla saken där inne har hicka ganska ofta och det är vilda protester mot detta varje gång! Alien hatar hicka lika mycket som sin mamma tror jag!
 
 
 
Nu ska jag fårsöka få i mig något att äta sen vaknar nog tjejerna så det är dax för en liten promenad!
 
 
 
 
RSS 2.0