En vecka på gården! Och vi har hunnit med en del :)

Typ slagit gräs och fått igång gräsklipparen och ved klyven, vi har ett trevligare dass som är rosa och en vägg som är röd målad :) tyvärr så regnade det hela natten i natt så vi får se hur bra färgen torkade.

Lite bilder : 

Rabarber ned grävning

Som tar sig ;)

Dasset innan


Dasset efter


Ved kapning


Målande av vägg


Diskbänk ute med slangen från bäcken 


Hundarna njuter
Pool

Inne är det fortfarande kaos men de har vart fint väder alla dagar så vi har hållt på ute ;)


Inatt kom första regnet ;)


Väntar på pappa som fyller vatten


;)Nu flyttas de snart

Har packat ihop i princip allt nu så nu ligger jag på bäddmadrassen och ska sova! Köket är helt packat och nästan alla andra saker oxå! 

I morgon bitti hämtas släpet och då är det bara lasta på allt och hoppas de får plats! Sen ska vi städa och på måndag efter ultraljud och barnmorska så rullar vi mot Sundsvall och våran gård! Utan vatten men med el nu mera! Känns jätte konstigt att de kommer finnas el då vi alltid vart där utan ;) fortfarande ingen internet anslutning eller mottagning på telefonerna men Telia kommer ut inom 3 veckor för att kolla telefon linan ut till oss så vi förhoppningsvis kan ha fast telefon och internet via de ;)


Alla saker

En den av en säng. Våran säng har många delar insåg vi...andra delen ligger på soffan på första bilden. Sen är det en bäddmadrass oxå... Pipen är hemma nu oxå :)

Mys bebisarna :)

Frustration...

Ja de är väl vad man kan kalla denna dag. Packa ihop hela vårat hem för att flytta, men jag får bara titta på. Och alla vet väl hur oeffektiva killar är när dom gör saker? Jag skulle nog må bättre av att inte vara hemma när detta görs. Men jag har inte så mycket val.
 
Men jag får väl vara tacksam att han gör det och bara blunda för allt som tar tid och görs "på fel sett"
 
 
Igår kväll tog vi oss en långpromenad runt ett naturresarvat här ute och mötte både får och kor som fick damp och busade och sprang efter oss! kan avslöja att jag inte va så kaxig då! kände mig mer eller mindre som en strandad valross som försökte ta mig fram i skogen utan att "tappa" Alien på vägen! Sammandragningarna dom senaste dagarna har inte vart roliga :( Alien vänder sig ju inte utan envisas med att ligga på tvären och det känns som att snart kommer jag spricka vid höftbenen av alla dessa sparkar som syns extremt på utsidan.
 
 
Tror ni att jag öppnade någon bildmapp igår då? NEJ de blv inte av!, Men sambon kom hem med lite motivation iaf :)
 
En ny kamera :)
 
Sen frågade jag om hur många bilder han trodde att vi skulle framkalla. han gissade på 10-20 st en från varje tillfälle typ. Han är ganska opersonlig på de där med bilder han har från hela sitt liv typ 100 bilder som han tagit med sin mobil och 99 av dom är sen han skaffade valp ;)
 
Själv har jag väl fotograferat över 100 000 bilder sen våran semester förra året, Men 10 bilder kanske summerar de? eller vad tror ni? ;)
 
Nu är det dax för melon :)
 
 
 
 

52 Dagar kvar!

Ja de låter som extremt många dagar till att må så som jag mår. Men till detta hör att från och med idag så har vi en checklista på vad vi ska hinna på dessa "lediga" dagar.
 • Få igång elen på gården. KLART
 • Packa ner köra dit packa upp ochh boa in oss
 • Få igång vattnet på gården.
 • Måla huset stallet och förhoppningsvis garaget.
 • Bygga om/laga vedboden som väggarna är fallfärdiga på!
 • Ta ut och sen när vedbodsväggarna är klara trava in all ved.
 • Kapa/klyva ved så det räcker över vintern.
 • Köpa frysbox.
 • Fixa klart alla bebisförberedelser.

Sen är det ju lite saker vi vill hinna men som kanske inte är jätte bråttom att hinna! det gör inget om det inte blir av.
 
 • Måla inne (vitt grundmålat) behöver förbättring!
 • plocka bär och frysa in
 • fiska och frysa in.
 • göra ängen till gräsmatta.
 • sortera allt "skräp".
 • fixa så vi har någon typ av uppkoppling (internet och telefon).
 • med mera med mera...
 
Det jag ska försöka göra är att dokumentera så mycket jag kan. Men det finns inget trådlöst internet som har teckning där ute så det kanske inte blir "online" utan att jag uppdaterar när vi är iväg med färdigskrivna inlägg.
 
 

Vi får helt enkelt se hur det går med allt! Idag hade jag ett jag "måste" eller kanske snarare ett jag vill nu medans vi har internet... Det är att skicka in bilder på framkallning, jag har bilder från våran semester förra sommaren och fram till nu som jag faktiskt hellre har i album än på en hårddisk som ligger undangömd någonstans! Men har jag orkat göra någonting åt de? nej jag har inte ens öppnat en mapp med bilder idag! får typ ångest över att jag ska göra de och de slutar med att jag sitter och bara stirrar i väggen och gör inget. Jag har kollat på ett avsnitt av csi idag från kl 07:30 tills nu jag har somnat och sovit två timmar allt som allt men annars har det vart en jobbig dag idag!
 
Men nu är det bara 3 timmar kvar tills sambon går på 4 veckors semester sen är han tjänstledig från semstern tills Alien kommer (14 dagar) sen är det 10 dagar föräldraledigt för oss båda! Efter de så är det faktiskt sambon som kommer vara pappa ledig i några månader! :)
 
vid vattnet skulle jag gärna hänga idag!
 
Eftersom vi står mitt i en flytt så har vi ingenting hemma i ät och drick väg. Det är idag jätte varmt och de jag har hemma att dricka är te och vatten. vatten stannar inte kvar i min mage alls tyvärr :( det vänder och kommer upp och har gjort i princip hela graviditeten. Som tur är så är det bara vattnet som kommer upp och inte de som finns i magen, men ändå! Sambon får köpa med sig min multivitanim dryck hem från jobbet och massa vattenmelon som har vart bland de lättaste att behålla senaste veckorna! Min älskade underbart goda sallad som jag i princip levt på spydde jag upp sist vi åkte in till bb och sen dess går det inte alls längre :( utan nu består kosten av 90% frukt och små små protioner av vanlig mat. typ fem tuggor sen tar de stopp! och yoghurt med fruktbitar i.
 
 
Nä nu ska jag passa på att vila lite när valparna tagit siesta :)
 
 
 
 

Ingenting gjort och vakna på mage i vecka 33

Fick inte mycket gjort alls igår! Hade fruktansvärt ont i magen. Inte som de brukar utan nu va de mer att Alien ligger på tvären och så pass långt ner så när det sparkas och rör sig så gör de ont :( och så får jag massa sammandagningar när de blir livat i magen! Det är inte den lugnaste bebisen som lever om där inne kan jag lova!
 
Sova är något jag gör typ 20 min åt gången mellan sparkar knuffar eller att det gör ont i revbenet,
Läkaren sa att jag kunde ta alvedon på kvällen så att jag får sova. Men jag vill verkligen inte äta mer alvedon. Räcker med att jag måste ta de när jag får så där fruktansvärt ont i magen! och de händer iaf en två ggr i veckan fortfarande! Jag vet ju att detta med revbenet är ofarligt så de känns mer "rätt" att härda ut än de med magen som dom fortfarande inte vet vad de beror på!
 
Det finns liksom inte någon bra ställning att sova på när Alien bestämt sig för att ligga på tvären. På rygg skulle jag vilja ligga men de går inte. blir svårt att andas och mår illa, på höger sida går inte pga av revnenet. på vänster sida är de jag försöker med. men jag mostar typ Alien när jag ligger på sidan, ser sjukt ut när jag lägger mig för först så känner jag protesterna och sparkarna ner i madrassen sen står de upp en knöl på högra sidan. haha. Så någon av alla gånger jag vaknade i natt så låg jag på mage! hur de är möjligt i vecka 33 är en gåta. och ont gjorde de! så hur jag hamnat platt på mage vet jag inte. kroppen beslöt sig kanske för att testa de jag inte testat själv!
 
Jag är ändå extremt glad att vi har en ställbar säng som jag nu höjt ryggen på så jag mer sitt/ligger och att jag har en tempur madrass i den så sparkarna ner i madrassen inte blir så "hårda"
 
 
Första bilderna :)
 
I någon av alla sömn perioder i natt så lyckades jag drömma att det syntes en snopp på ultraljudet som jag ska göra på måndag. Så nu är jag helt inställd på att det är en pojke ;) Det är ju så att alla har gissat på en flicka.
 
 
Detta blev i alla fall dom första bebis sakerna vi köpte!
 
en diinglis
 
och en filt med en nalle :)
 
 

Hunnit med massor redan och vecka 33

Jag har ätit frukost, vart och lämnat in prover och promenerat hundarna! Detta efter en sömnlös natt!
 
 
Nu snarkar hundarna här brevid mig och jag har slagit på CSI miami och ska försöka överrösta byggarbetarna utanför! Sen ska jag försöka sova någon timme eller flera ^^
 
Idag ska jag försöka uppdatera med lite bilder från shoppingen igår (Första bebis sakerna) och en helt ny garderob!
 
Sen ska jag gå igenom bilder så vi kan framkalla och sätta i ramar och i album! Från semestern förra sommaren och till nu! ska även ramas in bilder på våra 3 bebisar så ska kolla vilka bilder jag vill ha i dom (radan köpt ramar)
 
 
Underbart att dagarna bara rusar förbi :)
 
 
 
 

Det här med att flytta...

Är något jag är ganska van vid! Jag hoppas att detta är en gång när det faktiskt känns som att jag ska flytta hem! Till mitt hem! Det vi köpt utan att lånade pengar! Det boendet ingen kommer kunna ta ifrån oss! Det känns skönt! och för första gången på 10 år ska jag faktiskt packa upp alla mina saker! allting ska vara på sin plats! Jag ska göra detta till mitt hem! där det finns bilder på väggarna och det syns att det är vi som bor där! Det ska kännas så, inte bara inne i vårat lilla hus utan det ska kännas så på hela våran lilla gård! Det ska planteras lite fruktträd, bärbuskar och göras ett grönsaksland! Dock kanske inte föränn nästa vår men ändå! vi ska måla i precis dom färgerna vi vill och ingen kan komma och säga att det inte får vara så! Vi ska hugga våran egen ved som kommer att hålla oss varma under den kalla vintern! vi ska klippa våran gräsmatta som just nu är en vildvuxen äng. vi ska fylla upp en frysbox med bär i höst!
 
 
 
Det många som skulle kalla detta "jobbigt" man måste ta hand om! jag skulle säga att jag kallar det livet! jag vill arbeta för min mat, bra mat som jag vet är bra för mig och min familj!
jag vill göra de fint omkring mig med min egen kraft! och jag vill att värmen kommer från en sprakande brasa som jag vet att jag lagt ner tid på att fixa så vi alltid har det varmt och skönt inomhus!
 
Allt detta är vad jag längtat efter i flera år och om en vecka så sitter jag där på min egen gård med min familj och ska börja göra detta till allt vi vill ha! Det kommer säkert att vara tufft och jobbigt stundtals det är jag fullt medveten om! Men vi har alla möjligheter till ett bra liv där! utan stress, tunnelbanor, mycket trafik, mycket folk som lägger sig i och otrevliga människor, utan att bli störd av grannarna eller störa grannarna! (för dom vi har på gården är det en bra bit till) Utan att behöva betala 80% av dubbla löner på ett boende!!
 
Att veta att denna gård är bara våran!! Att naturen finns precis utanför dörren! :)
 
 
 
 
RSS 2.0