Idag har vi gjort massor samtidigt som vi tagit de lugnt!

Vi Började dagen i sängen med att spela Walking dead! när de va klart så kollade vi på en youtube serie vi följer! (vi har sparat alla avsnitt då vi har på tok för dåligt internet för att kunna kolla här! Vi åt frukost i sängen och bara mös! De får man göra när man är vaken halva nätterna!
 
Efter de bestämde vi oss för att ändå gå ut och få oss lite solsken! på med alla kläder på oss och Benjamin och täcke på pipen och selen på tjejerna och sen bestäde vi oss för att gå upp och kapa en bit av ett fallet träd uppe i skogen så vi kunde göra oss en ny huggkubbe! så vi har varsin! Så då vart de på med bärselet på mig och ner med Benjamin i den! (nu är man glad att man kissade innan man började klä på sig! haha)
Man kan inte påstå att vi har tråkiga färger på oss när vi är ute och leker! ;)
 
Benjamin somnade innan vi hann ut genom dörren!
 
Fina Tessla
 
Fina Puma
 
hann tyvärr bara ta bilder på tjejerna innan mobilen dog! :(
 
 
Sen staplade jag lite kapade stockar så de torkar till nästa år då det är dax att klyva dom! ;)
 
 
Benjamin låg nöjd i vagnen under tiden! :)
 
 
Pipen hamnar sällan på bild nu mera :( varför? jo för att han alltid är max två cm från mig! och tittar jag på honom så går svansen som en propeller och hela han gungar fram och tillbaka! så bilderna blir dessutom suddiga :( men bjuder på en iaf!
 
 
 
Nu ska jag dricka upp mitt te här och flytta mig till brasan och även se om Benjamin börjar bli lite hungrig!

Varför valde jag kejsarsnitt?!

Har fått en hel del frågor varför jag va så bestämd när det gällde hur jag ville föda. eller hur jag inte ville föda.
Det är många som säger saker som att man är tjej och alla tjejer kan föda vaginalt! man ska inte skaffa barn om man inte vill föda! smärtan försvinner direkt efteråt!
 
jag läste extremt mycket om hur många blir påhoppade när dom säger att dom vill ha ett snitt! Jag sa de innan  graviditeten och jag sa de på inskrivningen hos min barnmorska! Jag hade en helt underbar barnmorska som sa : vill du inte föda vaginalt så ska heller ingen tvinga dig till det! Men de är en del steg man måste genomföra för att få de beviljat! jag fick de beviljat i slutet på juni och skulle få snittet den 25 aug! Bf va 27 aug! så de va bara två dagars mariginal. Man brukar få de ungefär en vecka innan Bf! Men jag va nöjd över hur lite jag behövde "bråka" för att få ett ja! jag sa varför jag ville ha snitt och de respekterades direkt! Visst fick man en del *du vet att det är bättre för kroppen och bebisen att föda vaginalt* av läkarna. Men de är sådant dom måste säga samt att dom måste gå igenom alla för/nackdelar men vaginal födsel och snitt.
 
Jag är idag extremt nöjd över att jag gjorde snitt! ångrar det inte en sekund! Jag ville inte ha värkar! jag ville inte ha smärtan. jag ville inte tappa kontrollen. Ja några av anledningarna! Nu blev de ju inte riktigt så utan Benjamin såg till att förlossningen satte igång natten innan vi skulle åka in! Vi skulle komma in kl 09.00 den 25 aug! vi ringde in vid 04.00 för jag hade vad jag tyckte va förvärkar! men de kom lite tätare och tätare under natten. dom sa åt Anton då som ringde eftersom jag stod i duchen och tvättade mig med den där tvålen man ska göra innan snitt! (kände på mig att vi skulle behöva åka tidigare än planerat) I alla fall så sa dom ta två alvedon och va stilla har det inte avtagit om en timme ring igen. efter en timme (fortfarande sittandes i duchen så ringde Anton igen och dom sa då kommer ni in. väl inne så hoppades vi väl alla att det skulle ta lite tid så att jag kunde vänta på min tid (ca 11-12)  Men dom förberädde mig iaf för snittet från att vi kom in. Satte nål och sådant. vid halv nio så fick vi ju en rullsäng så jag kunde lägga mig ner och byta kläder! kom inte i kläderna! De gjorde så jävla ont. Sa tio gånger om att va de de här dom kallade förvärkar så va jag jävligt glad att jag skulle slippa värkarna! Det blev iaf tätare och tätare och jag minnns att Anton kollade på klockan och sen frågade vad vi skulle göra om det blev tätare ganska fort! då kom det en hel drös människor och så kollade en läkare hur mycket öppen jag va!
 
Jag fick inte själv veta något utan fick en spruta av en barnmorska och sen så kom läkaren tillbaka och sa vi går nu hon får gå före! väl inne i operations salen så hörde jag dom säga att jag va öppen 8cm! Alltså fick jag gå igenom riktiga värkar! och smärta! Fy säger jag bara! Men oxå ett bevis på att jag klarade smärtan!
 
Om det blir ett till barn så kanske jag skulle kunna tänka mig att försöka föda vaginalt. Men då ska jag ha all smärtlindring som finns tror jag! Haha
 
 
 
 

Snö skulpturer ;)


Tyvärr har det regnar och blivit varmt sen vi gjorde den så nu är den nästan borta och även på bilden är den gansk liten mot va den va :(

nästan 2 månader!

Ja lilla Benjamin är snart två månader. ja i morgon är det ju ser jag nu när jag kikar på datumet! och för några dagar sen kom första skrattet! Helt underbart tycker jag! han log ju tidigare men nu är det riktiga skratt! :)
 
Här va han nykläckt :)
 
Här är senaste dagarna!
 
Han vill nu mera mest stå stå och ja stå! skruttungen! Förkylningen har släppt och han sover bättre och lite längre :)
Igår la jag honom på rygg som vanligt i sängen sen plockade vi lite här innan vi kröp under täcket och då ligger skruttungen på sidan! Han har alltif föredragit att sova på sidan och mage men på nätterna lägger jag honom alltid på rygg eftersom jag inte har koll lika bra under natten! Men snart ligger han väl på mage när man vaknar eller något sådant!
 
Igår va mormor (Benjamins) lite barnvakt på kvällen medans vi va ute och lekte i snön men hundarna! Det blev spring och snögubbar ;) Ska slänga upp en bild senare idag om det finns internet! Tyvärr så regnar det idag så den står väl inte så länge till :(
 
 
 
Vi får troligtvis fiber hit till sommaren! Vem kunde tro de? nu har vi knappt mottagning alls lite 2G ibland! haha
 
 
 
Nu ska jag ta och mata lille bebis här och försöka hinna fotografera våran snö skulptur :)
 
 
 

Att vara mamma!?

Jag mamma och Anton pappa och vi har en son! 

Världens sötaste son dessutom ;)

Men nä jag kan fortfarande inte greppa de! När gör man de? 

Lyckliga killen ❤️
Regnet de bara öser ner öser ner!

Man kan ju undra om detta är allt vatten som dunsade under dom två månader de va 30-40 grader här i somras 

Anton jobbar idag oxå! Då det var någon som va sjuk så han fick rycka in! 
Hundarna och katterna ligger och sover på soffan efter en förmiddag ute i regnet! Benjamin håller på att vakna till efter att ha sovit från kl 8 till nu. Det är inte lätt att vara så liten och vara sjuk :( igår va de bara mamma mamma mamma som dög! Det tog många timmar innan han nöjde sig med att ligga i pappas famn en stund så jag fick vila! Sen sov han på mitt bröst hela natten. Tills kl 8 i morse när han va nöjd med att sova i sitt babynest ;)
Vi tog fram mysfilten och tog av kläderna och bara myste igår! 

😘

Regnet smattrar och brasan sprakar :)

Ja så är det denna höst dag! Anton jobbar och Benjamin är förkyld och sover mest hela tiden! Katterna är ute och jagar möss och hundarna har precis kommit in och somnat på soffan :) 


På köksbordet går det bra att sova ;)
Men helst så sover han i mina armar! Myskillen 😘
RSS 2.0