Fredag!

Viket kanske för mig inte är så annorlunda men det betyder att det är helg och att jag har sambon hemma i två dagar efter detta! det är alltid skönt att ha de!!
 
 
Se vad vi ska hitta på för roligt! Vi försöker att göra saker på helgerna istället för att bli sittandes hemma! man mår mycket bättre av lite miljö ombyte! förra helgen spenderades ju en dag i bilen och hämtade tjejerna och en dag spenderades utomhus hela dagen! underbart!
 
 
 
En liten rolig sak som jag först trodde va tillfällighet är när jag böjer mig framåt så magen nuddar låren. Då blir det ett himla liv i magen. Som att Alien skriker nej tryck inte ihop mig jag får inte plats ;)
 
 
Nu ska jag ta min kopp te min vetekudde och lägga mig på soffan och fortsätta sova! Tjejerna är rastade och vi alla tre har ätit! Pipen är på semester hon mamma janki idag! :)
 
 
 

Förmiddags vilan, och kiss på golvet...

Vilan går sådär. Alien har hicka och tycker verkligen inte om det! riktiga protester! en bestämd liten sak där inne!
 
 
 
 
 I natt fick jag den där hemska smärtan igen andra gången sen jag började äta medicin. Så den verkar inte hjälpa :( Men nu börjar jag faktiskt se ett slut på denna graviditet :)  Sommaren brukar ju springa iväg! så vi håller tummarna för att den gör de även detta året! ;)
 
 
Puma hickar oxå och Tessla snarkar!
 
 
 
 
Tessla har bara kissat inne en gång sen hon kom! då är hon uppväxt utomhus så en riktigt duktig tjej!
Puma däremot kissar inne 2-3 gånger om dagen! Hon kissar mycket mindre och oftare än syrran! Tessla tar tid på sig att hitta ett bra ställe sen sitter hon och kissar en stund medans Puma sätter sig på en gång utanför dörren och kissar snabbt för att sen kunna leka! Så hon tömmer nog inte blåsan lika bra och har inte övat på att hålla sig en stund!
 
Pipen har börjat inse att de är riktigt kul att leka hela dagarna och kan hänga med på en liten lekstund inne nu mera :)
 
 
Nä nu ska jag vila innan alla vaknar och måste ut!
 
 

Tillökning i familjen!

I lördags va vi ut på äventyr. Många många timmar i bilen, och två flickor rikare!
Antons röd/gula Puma och min grå vita Tessla. (12 veckor)
 
Det va inte alls meningen att jag skulle komma hem med en egen valp utan detta va bara sambons tur att skaffa hund. Jag har ju redan pipen! Men de va en liten vargunge som fångade mig totalt när vi satt där inne i så hon fick helt enkelt flytta med oss hon oxå!
 
Pipen tycker att det är ganska skoj med sällskap förutom när han vill sova! Men de löser han genom att lägga sig i soffan bakom mig eller i ett hörn och morra. Tjejerna som är uppväxta med flera hundar fattar direkt att han vill vara ifred och leker med varandra istället! Ute är Pipen gärna med och leker hela tiden! Han avvaktar lite och läser av. Inte jätte duktig på hundspråk men de har trillat in massor med kunskap hos honom senaste dagarna :)
 
 
 
Alien ligger på tvären men verkar ändå ganska nöjd med livet dom senaste dagarna. Mildare sparkar mer som rörelser istället för slag! De tackar jag för :) Magen växer så de knakar. På dom senaste 5 Veckorna har jag gått från att kunna ta på mig en tröja så syns det inte till att inte kunna ha tröjan! Ändå är magen liten för att vara i vecka 28.
 
 
 
 
Jag kör på stora slappa kläder hela tiden nu då allt annat är för stort eller för smått eller en del både och!?!
Mina jeans är jätte stora i benen och sen kan jag inte knäppa dom! Mina armar och ben verkar ha vart de som tappat kilon. vilket syns på vissa bilder. Tycker de ser hemskt ut :( Jag som under flera år kämpat för att gå upp i vikt! Hoppas att de går fort att gå upp de sen igen :)
 
 
Nu ska jag ta och passa på att vila medans alla hundar sover! Vi har vart i "rasthagen" nu på morgonen så dom har fått busa! Vi har åkt dit varje morgon tillsammans allihopa :) Sen har vi alla ätit frukost och vinkat av pappa Nu snarkar tre av fyra. Alien är väldigt vaken jämt så räknar med lite gruff nu men hoppas jag somnar ändå! Va uppe massor på toa i natt så behöver ta igen mig!
 
Pipen ligger brevid med huvudet på kudden precis som han gjort senaste dagarna myshunden!!
 
 
 

Lilla jag med jätte kläderna och jätte magen ^^

 

Valpar


BilresaÄr du deprimerad? Har du tagit åt dig graviditeten? Alltså är du glad över graviditeten?

Detta är tre frågot jag fått denna vecka. Som fått mig att fundera på de. När va jag riktigt glad sist? När träffade jag en vän sist? När gjorte jag något roligt sist? Hur kul är det egentligen att vara hemma själv hela dagarna?
 

Denna jävla graviditet har tagit precis all min engergi. Jag har nog aldrig i mitt liv mått så dåligt som jag gjort dom senaste månaderna. Med detta är det all oro man bär med sig under en graviditet! På de ska man ha komplikationer med presis allt! Först med min hälsa sen med bebisens hälsa (som visade sig vara ok) sen åter min hälsa med kramper/magont på nätterna och massvis med jobbiga och smärtsamma sammandragningar under dagtid. Detta har lett till att jag först va helt sjukskriven sen halvt och sen nu helt igen. På en provanställning så va ju inte dom så nöjda alls med detta och de resulterade i att min provanställning upphör. Eller som jag säger jag fick sparken!

En sambo som är borta från 08.45 till 21.00 i princip varje vardag plus varannan helg. Det blir inte många stunder för oss att prata eller umgås alls. Vilket gör de svårt att dela med sig av hur man mår. Han ser mig krampa på nätterna och knappt kunna resa mig, illamående och trött på kvällarna. Inte direkt så att man känner sig som en bra flickvän heller.
En vän jag spenderade ett helt år med och hade så fruktansvärt roligt med. Som inte tycker om att jag är gravid.  Jag kan förstå henne på ett sett men jag är samma person som alltid. Jag ska bara inte springa omkring och vara aktiv eller drika alkohol. Men jag är fortfarande precis samma person!
 

Med detta summerat så kan man nog säga att jag är deprimerad! Jag har nog inte tagit åt mig av graviditeten och jag har haft extremt svårt att glädja mig åt graviditeten. Jag känner inte direkt att den gett  mig någonting positivt! Men detta betyder inte att jag inte vill ha barnet! Jag kan absolut glädja mig åt barnet! som just nu försöker sparka iväg datorn från min mage ;) Även fast jag har ett sånt där underlag till den som gör att den inte står direkt på magen utan vilar på höfter och revben ^^

Så jag har gjort lite förändringar denna vecka! Först åkte jag och träffade Bettan och Maya igår! Skönt att byta dessa väggar! Va där hela dagen. Super mysigt!
Pipen va lika glad över utfflykten som jag :)

Sen ska jag möta sambon på hans jobb i morgon så ska vi göra något med någon av hans kollegor.
Sen har vi hela helgen tillsammans!
 
 

Så ska jag försöka planera in lite saker nästa vecka också! Vet att sambon börjar senare några dagar! Vilket är skönt! Dom timmarna ska jag sno åt mig ^^

Så här trött har pipen vart hela dagen!
 

Möten Möten och ingen sömn...

Har vart en hel del möten senaste tiden. och en hel del vakna nätter. det är ingen bra kombination. För mötena har legat på förmiddagen och de är oftast då jag klarar av att sova.
 
Nu har jag inget möte innan den 5 juni vilket är jätte skönt! Nu ska jag försöka komma på fötter igen! Det känns som att någon slår undan dom gång på gång och att ta sig upp är tuffare och tuffare.

Allergisk mot graviditeten.

Ja lite så känner jag mig! Min kropp gillar inte att vara gravid! Så enkelt är det! Det är tur att det är en stark krabat där inne som tar de den behöver. För Alien växer som han/hon ska och magen oxå! Men jag går ner eller ligger still. (lite beroende på hur dagarna vart) får jag i mig bra med mat i några dagar så ligger jag på 55kg (normalvikt 57-59) och har jag mått illa och inte fått behålla maten på några dagar så kan vikten krypa ner mot 50kg. Vilket kanske inte är skrämmande lite egentligen. Då jag alltid vart smal och för några år sen låg min normalvikt inte på mer än 45kg. på mina 170cm. Men nu känner jag verkligen att kroppen inte orkar, den orkar inte när jag väger för lite! Sen ska man inte stirra sig blind på siffror de har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra, men jag och min kropp mår inte bra av den vikt jag har nu om jag säger så! Så det är tur att Alien i alla fall växer och mår bra! För där är det inga som helst problem med aktiviteten inte!
 
 
100 dagar kvar! det kommer kännas bättre när det är två siffrigt! och att veta att 40 av dessa dagar så har jag min sambo hemma med mig hela dagarna! och vi kommer då att befinna oss på våran gård! Det känns riktigt bra!
 
 
Appropå aktiviteten på Alien så hade jag eller vi en hemsk natt. Jag kan inte sova på mage (självklart inte) inte på rygg för då mår jag jätte illa och får svårt att andas. Vilket ger mig ett alternativ kvar att ligga på sidan! det gör jag vanligtvis (någon halv mage/sidan framsstupa sidoläge) är hur jag alltid sover! Nu går de inte men på sidan har funkat okej. Men i natt så tyckte Alien att ligga på tvären va en bra ide och sparka. Det är en riktigt bestämd liten varelse där inne som inte tyckte att de va okej att jag låg så! det slutade med att jag satt upp och kollade på film större delen av natten. Då va Alien riktigt nöjd!
 
 
 
 
 
Nu ska jag försöka få i mig lite lunch och sen sova en stund då jag hade möte med min barnmorska på förmiddagen idag så har jag fortfarande inte direkt sovit än! Då grannen tyckte att klippa gräset med deras jävla monster maskin kl 07:30 tror jag slutade kolla på film 06:45.. Sen slutade han lagom till att min klocka ringde... Avskyr att vara lättväkt!!!
 
 
 
 
 

En riktigt slapp dag

Idag är verkligen en riktig slapp dag! jag känner mig inte alls pigg även fast jag sovit okej. Mår illa och tror de tar ut sig. Magen känns öm på något konstigt vis. Så jag och pipen underhåller oss med att kolla på serier idag varvat med att små äta och gå korta kiss rundor.
 
igår va vi vid vattnet och kollade på svanar :)
 
 
 
 

Att kliva upp i tid.

Ja det är inte svårt från 08:15 ungefär lever Alien om till typ 10:30. Så jag går upp äter umgås med sambon och pipen innan sambon åker och jobbar! Sen vid 10:30 så lägger jag mig igen och sover två timmar! För att kompensera dom timmar under natten som jag ligger vaken. Vilket funkar riktigt bra nu! Känner mig inte helt slut hela dagarna och behöver inte sova på eftermiddagen för att orka vara vaken till kl nio ;) så får jag ju en del timmar extra med sambon nu när jag både går upp med honom och orkar vara vaken och social på kvällen :)Nu börjar Alien lugna ner sig så jag och pipen myser ner oss i sängen nu :)
Vi bor på vad som sägs vara en skärgårdsidyll...

och ja jag ser havet från vårat hus. Inte innefrån men om jag går ut! Men till saken hör att där vi hyr så finns ingen tomt utan de är två parkeringar utanför sen kommer vägen! Jag gillar att sitta ute med de går inte här! Vi har extremt mycket tung trafik utanför oss just nu då dom breddar vägen och bygger runt om kring här! Så bara vi öppnar dörren så har vi ett dam moln runt oss! Vilket är hemskt! och att gå iväg och sätta sig vid vattnet eller på en gräsplätt är det inte tal om! Det finns inte här! det går inte att komma ner till vattnet då det ligger hus precis överallt. det finns en liten skog som leder ner i en sumpmark i skogen (alltså inte ens ner mot vattnet) så man kan vända annars finns de ingen allmän mark på flera kilometer. Eller jo det går en väg ner till en brygga som man kan gå på men det är självklart låst brygga så man kommer ändå inte ut på den och brevid ja där ligger de hus!
 
Detta resulterar i att vi åker till mer centrala delar av berga för att komma till ställen där man kan vara! vilket är helt sjukt!!
 
Dommarudden sent i går kväll.
 

Utvilad och mätt.

Jag skickade ut sambon på soffan i natt då kan pratar och snarkar konstant hela nätterna just nu och jag brukar få honom tyst i vanliga fall efter någon timme men i natt va de hemskt! så efter 4 timmar så lyckades jag väcka honom! Det tog mig en timmes skakande och näst intill skrikande innan han vaknade. Under den timmen skällde han ut mig, han satte sig upp och sa självklart går jag ut om du ska sova så lägger han sig ner och snarkar igen! Han är alltså inte alls vaken utan bara svarar! ofta så märker man stor skillnad då det är saker som inte jag ber om han svarar på!
 
Allt från att vi har o organicerat på hyllorna så dom leder med 12-0 så de är lungt. Danne hjälper den röda tejpen jag måste få bort från näsan. Till att fråga helt i sammanhanget hur jag mår och säga att jag ska ta de lungt. Detta alltså när vi ligger och sover!
 
I alla fall så fick jag tillslut ut honom på soffan så jag stängde in mig i sovrummet och fick sova 2 timmar i sträck. vilket är ovanligt för mig! sen va de upp och kissa för att sen få somna om någon timme :) gick upp vid halv nio när sambon åt frukost för att försöka få i mig något och de gick ju aldeless utmärkt! En hel barn yoghurt! sen kröp jag under täcket igen! och sov till kl 12 då pipen väckte mig och tyckte att nu va jag ju riktigt tråkig. Så det blev en frukost/lunch med både lite kräm&mjölk och en macka! helt otroligt! och de har fått stanna kvar i magen! Pipen fick sin lunchrunda på 15 min i de fina vädret! Han gillar inte när vi vänder hem men jag orkar inte gå längre än så just nu! Och här finns inget ställe jag kan släppa honom tyvärr!
 
Han testade på att färga luggen gul oxå :)
 
 
 

Åter Sjukskriven.

Ja allt jag kan säga är att jag är glad att det har gått mer än halva tiden i alla fall. Fy för att må dåligt under så lång tid!
 
 
 
Nu ska jag i tre veckor bara ligga och lata mig på soffan och försöka bli tjock! Hur man nu ska bli de på de lilla jag får i mig och de jag får behålla av de är ju då ännu mindre :( Jag va inte stor i maten innan men att äta en barn yougurt och sen känna sig så mätt så man mår illa känns riktigt fel, och varannan gång kommer den upp! Nu ska jag försöka äta varannan timme och dricka mycket dygnet runt gärna på natten när jag inte äter! Vilket inte är svårt då jag som oftast är uppe varannan timme även på natten.
 
 
 
Sallad blir de till Lunch och Middag där i mellan blir de då yoghurt eller macka eller ett glas oboy. Till frukost brukar jag försöka få i mig en rostad macka och ett glas oboy. Vilket är riktigt svårt då jag blir mätt på bara en av de sakerna.
 
 
 

massa "skrot"

 
 
 
 
 
 

Detta är hur de ser ut i vårat stall/förråd eller vad man ska kalla de. Blivande hönshus/stall/förråd
 
 
 
 
 

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

http://tv.nrk.no/serie/der-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu/prmr70000308/18-01-2009
 
Detta avsnitt tycker jag är så bra!! Är så avundsjuk på hennes kunskaper!!

Tung dag igår.

Det blev en jobbig dag igår! klev bara ur sängen när jag gick ut med pipen och gick på toa. Pipen tittade konstigt på mig varje gång jag gick på toa. Måste vara konstigt för en hund att förstå varför vi går och sätter oss på en stol sådär ibland bara! Illamåendet verkar vara tillbaka. kräktes upp min yougurt och efter de va allt svårt att få ner.
 
fina pipen
 

Sambon kom hem sent igår men satte sig med mina försäkringskassapapper och under dagen fixade jag e-leg så allt kunde fyllas i till dom direkt! så han ringde upp och fick hjälp att fylla i alla fält så de blev rätt från början! Så nu har jag en sak mindre att ha ångest över! alla papper och ansökningar är klara tills på fredag då jag får antingen en ny sjukskrivningg eller något annat!
 
Under tiden han fixade med de stekte jag fiskpinnar och gjorde pulvermos! De går fort och är relativit lätt att få upp om de skulle komma till de. Vi åt pratade och sen va ju klockan massor men sambon tog ändå en cykeltur med pipen så han skulle vara lite trött iaf. (Mina korta promenader ger honom inte så mycket tyvärr).
 
 
Sen va klockan tolv innan vi kom i säng. Halv ett så fick jag springa upp och kräkas. Tog med mig min hink som faktiskt fått bo på toaletten nu i flera veckor! värmde min vetekudde lite till och så fällde jag upp huvud delen på våran säng. (Vi har en ställbar) vilket gör de mycket enklare att dels komma upp ur den så vi inte har mågon golvyta i sovrummet så måste man ta sig i sängen till dörren för att ställa sig på golvet! kändes även lättare att sova med överkroppen mer upp ifall man skulle börja kräkas direkt när man vaknar!
 
 
 
Jag låg vaken mer eller mindre hela natten! letade vid fyra någon gång upp mina lergigan mot illamåendet och dom innehåller även lugnande och ångestdämpande. Så tillslut så somnade jag till och fick sova korta stunder mellan gångerna jag springer upp och kissar.
 
Sambon tog ut pipen på morgonen och jag som är lättväkt låg vaken kvar i sängen och rörde mig inte! Jag mådde inte illa och jag låg skönt! vilket inte händer speciellt ofta! och även fast Alien levde om där någon timme så rörde jag mig inte förän kl elva då jag klev upp och åt frukost. Nu ligger jag på soffan och illamåendet kommer krypandes så jag hoppas att mackan jag åt får stanna kvar i magen!
 
Denna säng har vi fast med fake tempur bäddmadrass!
 
 
 
 

Försäkringskassan...

Man kan ju få typ krupp på att hålla på med dessa papper! Och inte faan blir det lättare när min läkare sjukskriver mig en vecka i taget så det har varierat och vart dagar när jag inte haft någon och sen några dagar på halvtid och sen på heltid igen osv! Nu är jag bara så riktigt less så jag fick be min sambo att fixa allt detta ikväll för jag fixar de inte! Jag har nog med smärtan i magen och illamåendet som har kommit tillbaka! och de gör inte de lättare att få i sig den lilla maten jag innan fick i mig!!
 
Jag vill inte vara gravid längre! jag vill slippa detta nu jag vill att de ska vara över!! Jag vill packa ihop alla mina saker och flytta till gården nu! Jag kan till och med tänka mig att inte fixa vatten och elen! jag vill bara få vara! Eller jag vill dra täcket över huvudet och få ligga där tills allt är bra!!
 
 

Man får igen...

igår under hela dagen så kände jag inte Alien alls. det brukar vara aktivitet med som mest 20 min vila åt gången!
Så vid nio igår så satt jag och buffade och buffande för att se om jag får "svar" Och till slut så fick jag lite svar tillbaka och va nöjd! Dock va inte Alien speciellt nöjd.. Så sova i natt fick jag inte! de va en elit gymnast i magen hela natten!
 
Nästa gång så ska fönsterluckorna få flytta ner :)
 
 
 
 

oj oj oj

Blev sent i går, men somnade kanske vid ett halv två, och till min förvåning så vaknade jag första gången kl 05:30 och bara behövde vända mig om. Sen somnade jag om och sov till kl 08.00! Helt underbart! utan att behöva gå upp och kissa eller ligga och känna sparkarna mot madrassen eller kissblåsan. Vi tog en vilonatt helt enkelt jag och Alien!
 
 
Idag så är elektrikern ute på vår gård och kollar om allt är godkännt för att slå igång den :)
 
 
 

De fick jag ju igen för.

Jag som fick sova två timmar igår.. Har fått igen sen dess, inte en sekunds vila på Alien. sammandragningarna är inte längre obehagliga, dom börjar göra ont! Alien är som en ping pong boll där inne, Tar sats från ena sidan till den andra och stutsar omkring. Vilket jag inte kan sova mig igenom alls! så en vaken natt och en vaken dag idag. Bussresan hem från jobbet trodde jag på riktigt att Alien va på väg ut! magen drar ihop sig så extremt att de kanns som att den trycker ihop Alien som får kämpa för att få plats!
 
 
Alien är kanske lika livlig som min lilla Bebis ^^
 
 
 

Ja tänk om man kunde göra detta?!

 

Alien lät mig sova...

ska man vara glad eller orolig? Senaste tiden har det vart såextremt aktivt i min  mage har sovit dåligt i en vecka pga av att de rör sig konstant, och jag får mycket sammandragningar.  Idag har de vart betydligt lugnare så jag fick sova två timmar på soffan nyss!
 
 

Äta kanin?!?

När man googlar på vad som är smart att börja med när man vill bli självförsörjande så får man svaren höns.
Höns är bra för både ägg och kött! de håller jag med om! plus att dom äter matrester!
 
Andra svaret är kanin! dom får hyfsat mycket ungar och äter gräs och lite pellests. Men alltså äta kanin? Är det något ni skulle kunna tänka er att göra?
 
 

Den där magbilden

Vi va faktiskt på samma ställe för ett år sen och fotograferade och då såg de ut såhär...
 
Tog på mig samma linne och åkte dit förra helgen!
och då såg de ut såhär :
ursäkta dålig bild men av 25 bilder va de bara en där sambon lyckades få fokus...
 
 
 
 
 

denna skit bil...

är så otroligt less på våran bil som startar bara när dden känner för det!!
 
Nu är det så att den kommer att säljas! Det är ohållbart att ha en bil som bara startar ibland!!
 
 

Drömmen om att bli självförsörjande bonde...

Den har ju alltid funnits där! från att jag va liten har jag sagt att jag ska bli bonde! Och nu så sitter jag och kollar på 100 % bonde, eller bonderöven som den heter på danska!
 
Jag kan säga att jag inte blir mindre motiverad att försöka och att testa! Möjligheten känns ju större nu när vi köpt gård måste jag ju erkänna! googlar på allt möjligt konstigt på kvällarna och nätterna när Alien håller mig vaken! Allt från hur man förökar rabarber och vinbär till hur man tar hand om getter och höns.
 
Jag vill åka upp och kolla hur det ser ut under snön och börja plantera potatis och morötter. jag vill även kolla hur många fönsterrutor de va ovanpå stallet om de går att göra någon form av växthus till tomater och sådant! :)
 
 
 
 
 
 

Lycklig kille

 

Idag tog jag och Alien sovmorgon!

En riktigt skönt och i mina ögon mått lång sovmorgon. Vi sov till kl 08:40 och de är betydligt längre än jag gjort dom senaste två månaderna! Och idag tänker jag inte göra någonting alls. :)
 
Men de skönaste är nog att kunna ligga kvar och bara mysa ner sig i täcket, men som gravid har jag inte klarat de alls! Jag behöver alltid gå upp direkt och kissa sen är jag så fruktansvärt hundgrig så jag måste äta. Idag blev det jordgubbskräm med mjölk! så himla gott.
 
 
Nu ska jag kolla på Grimm, är för trött på dagarna för att orka titta på något alls så nu hade jag 6 avsnitt att kolla på! Dock har jag mina andra serier som jag inte orkat följa så har väl kanske 50 avsnitt om jag skulle behöva plöja igenom men de får bli något annat år tror jag! skönt att ha bra serier bunkrade!
 
RSS 2.0