Ibland måste man bara stanna upp och njuta!

 

idag

idag har det vart riktigt trisst väder men vi har vart riktigt effektiva ändå!
 
vi har lämnat av två stolar, och hämtat en massa äggkartonger av snälla personer som svarade på mitt inlägg om att jag är i behov av flera.
 
Nu kan vi sälja lite ägg igen :) vi har just nu ett rejält överskott så nu utökar vi våran kundkrets lite till :)
Har fått en ny kund som vill köpa varje vecka nu! :)
 
vi har handlat mat till oss och djuren! sen blev det en stol till Benjamin då det blev en spricka i den vi hade (vildunge) Den nya hade ett eget bord så han fick helt enkelt äta själv idag! naken! och ett bad efteråt, ingen va lyckligare än honom som både älskar att äta och bada!

Sen blev de lite annat smått och gott uträttat och Anton och Benjamin va upp och hälsade på gammelmorfar/morfar och Antons moster en stund medans jag fick lite engentid.
 
Nu sover Benjamin och sambon är ute och förbereder kvällning av djuren. Dom har senaste tiden vägrat gå in i tid på kvällarna då vi har ljust hela tiden så kl 01:30 har vi lyckats få in dom i två veckors tid! Jag hoppas de blir tidigare ikväll för jag är jätte trött!
 
 
God natt från oss!
 

Matilda har fotograferat :)

Det roliga med att jag inte alltid då hamnar bakom kameran är att jag faktiskt också hamnade på bild :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaninerna på gården

Nu bor ju alla honor och ungar i ett jätte häng och de är så roligt att sitta där och fotografera dom :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär glad blir benjamin när han får följa med ut och krypa i kaninhänget.

Årets varmaste dag!

Idag har det vart riktig sommar värme här. Det började redan igår och idag va de varmare ute än inne när vi klev upp. Så dagen har bestått av att vi rensat lite uppe på loftet och samlat ihop saker som ska stå tillsammans. alla hinkar är samlade för under veckan ska alla våra plantor planteras om och förhoppningsvis hanma i växthuset som vi inte börjat på än.
 
 
 
Vi har också rensat så att vi har lite mer plats på loftet för om en vecka så ska alla våra saker i gäststugan och sängarna upp i rummet på loftet som vi inte har gått igenom alls sen vi flyttade in och alla vet väl hur övergiva förråds utrymmen brukar se ut? hur vi ska hinna allt detta tills på fredag vet jag inte men vi hoppas väl på de bästa! annars har vi ju hela livet på oss ;)
 
 
 
Vi såg ju till att klippa gräset igår också och idag va de så torrt så vi kunde samla ihop de och ge de till kaninerna.
Benjamin fick åka hö/gräs kärra! han älskade det!
 
 

Gården då och nu!!!

En av dom första bilderna när vi va på gården. (början på mars 2014)
 
 
när det smält lite mera. mars/april 2014
 
 
när vi flyttat in 7juli 2014
 
 

Detta är nu i juni 2015 med massa byggprojekt och rensning så står mycket mer ute men se va fint stallet är :)
 
Detta är en förändring på ett år som oxå inneburit att jag va höggravid när vi flyttade in, va nere i stockholm 2 månader av tiden och blev föräldrar skaffade alla djur (höns kaniner ankor och katter) så stallet är rensat och ombyggt säkert 5 gånger. alla odlingar har vi kämpat med och sambon jobbade iprincip varje dag i 6 månader. Nu är vi hemma båda två! undra vad vi hunnit med till nästa sommar? vad tror ni?
 
 
 

Nu har vi haft besök och...

Vi har kollat på före bilder på gården! jösses va de såg ut när vi flyttade in! nu är det gräsmatta och husen är röda inte brunrödflammiga! Nu är jag super nöjd med allt vi faktiskt har gjort sen vi köpte gården, som man inte tänker på!
 
ska börja använda min kamera mer nu när det är varmt och skönt ute! men bilderna är för stora för att lägga upp direkt och benjamin är inte så peppad på att jag sitter och redigerar massor av bilder just nu så de får helt enkelt vänta ett tag!
 
vi tog oss en mysig kvällspromenad hela familjen.

Första gången jag sitter vid datorn tror jag!

Ja snart har det gått ETT år sen vi flyttade från stockholm till denna lilla gård mitt ute i skogen!
Det innebär att det oxå snart för våran son att fylla 1! vart tog den tiden vägen?
 
 
 
 
Allt på gården går raskt framåt. Vi har med bebisar inräknade 40 kaniner, 34ankor och runt 70höns (osäker på antalet just nu) och två hönor ligger på ägg 10+19
 
vi skulle börja smått med tre kaniner och sen blev det en grupp hönor på 19 och fick tag på 6 ankor. detta skedde i vintras (februari) så det har vart en ganska snabb tillväxt på allt. vi skulle även odla litegrann detta år... vilket har blivit 12kg potatis i marken lite jordärtskockor. ett 50 tal tomatplantor växer i gäststugan lite gurka och paprika chili och pumpor. så har det hamnar en hel del frön i marken på de så som morot sockerärtor spenat sallad och lite till. Ja ni hör ju hur de går de där med att bara göra lite första året! Vi gör allt på en gång känns det som! Men det går faktiskt riktigt bra.
 
Vi trodde att vi inte skulle hinna hälften av alla projekt i år som vi ville men vi betar av dom i rasande fart och de blir så himla bra!
 
kaninhänget är stort och klart
hönsgården är stor och klar
potatislandet är klart och potatisen i jorden
pallkragarna är på plats och vi har nästan fyllt upp hälften
samtidigt som vi är föräldrar och titt som tätt blir utan vatten för att pumpen strular eller något annat som strular. så hinner vi med så sjukt mycket när man tänker efter. Dagliga sysslorna har blivit mer och mer ju mer djur de blivit. Men vi är helt självförsörjande på ägg och säljer överskottet av äggen som betalar för allt foder för alla djur!
pallkragarna fylls med jord
 
 tomatplantorna växer
 
 kaninerna ute i sitt häng
 
 puma hjälper till
 
Benjamin hjälper självklart till
 
 
undra vart vi står om ett år?

Saker blir klara snabbt nu

Nu händer de saker här på gården. 
Hönsgården är klar!
Kaninhänget är klart 26 kaniner i det och ett gäng i olika burar!
Potatislandet är klart och potatisen i marken!
Pallkragarna är på plats och hälften fyllda!
Jordärtskockorna är i marken!

Benjamin får sin 6 tand och står själv. 

RSS 2.0