hemma :)

Är äntligen hemma, efter ett gäng med sena bussar. *suck*
 
Har ätit en yughurt, en sån där liten för barn med smultron smak! underbart gott :) till detta ett gals oboy! Nu är jag mätt. Känns jätte konstigt men jag har senaste veckorna inte fått i mig mer än extremt lite åt gången! det tar liksom stopp. Så nu försöker jag äta oftare istället.
 
 
 

Magen växer...

Och idag så känns de som den vuxit flera decimeter, när min tjocktröja känns som att den helt plötsligt började kännas som den trycker på magen. Men beror nog på att den är stenhård och spänner då jag haft en lång och inte jätte lugn dag!
 
världens finaste pipen
 
 
Har tagit bilder på magen i helgen men just nu orkar jag inte riktigt föra över dom från kameran till datorn!
 
Det är helt underbart väder och jag har bränt näsan för första gången denna sommar :) fler lär det ju bli!
 
Nu ska jag ta och värma min vetekudde och bädda ner mig några timmar, tills sambon kommer hem! Kliver alltid upp när han kommer hem så vi kan umgås en stund. Men vilar jag inte innan så blir jag bara trött och sitter med sammandragningar och får så ont av det när de håller i sig för länge.
 

Myst i solen

Idag har vi bara myst i solen :) Jag Pipen och sambon!
 
 
Livsnjutaren :)
 
Det va tyvärr inte så mycket vitsippor som det brukar vara :(
 
 

Smärta i magen i natt igen...

Vaknade vid halv två i natt med en extrem smärta i magen. andra gången de händer och jag vet inte vad de beror på, inte min barnmorska heller som jag frågade om detta sist jag hade de. trångt för magsäcken sa hon är vanligt med de brukar inte vara sådan smärta som jag får. Det gör alltså ont under tuttarna och blir svårt att andas och ta ett djupt andetag är det inte frågan om då strålar det hela vägen genom hela magen. :(
 
Smög iaf upp efter tio min där jag försökte somna om, vilket var omöjligt. Men jag va så sjukt trött så jag hoppades att viljan att sova skulle vinna över smärtan i magen, men sså va ju inte fallet. Satte mig i duchen och spolade varmt vatten på hela magen vilket lindrar väldigt mycket! Men inte tillräckligt denna gång. Kröp ur duschen för att försöka ta en alvedon och värma min vetekudde. Men jag kunde inte stå upp de gjorde för ont så fick tyvärr ändå väcka anton som fick värma kudden och ge mig en alvedon. Vid detta laget satt jag på golvet lutandes mot soffan och bara grät. Är själv förvånad över att jag grät av smärta för de brukar aldrig hända! jag är riktigt duktig på att handera smärta och biter bara ihop men detta är faan inte någon normal smärta när man inte kan röra sig eller andas normalt!!
 
Kröp iaf upp i sängen med vetekudden efter 10 min på golvet. La mig under täcket i fosterställning och vetekudden mot magen. och efter kanske två timmar så släppte de lite och jag lyckades sova en stund. Nu känns det mycket bättre jag har kunnat äta och ska snart bege mig till jobbet.Jobbar bara tre timmar idag och känns dumt att vara hemma när det inte längre gör ont i magen! Men sen ska jag hem och sova direkt! Magen känns öm fortfarande som att jag tränat och har träningsvärk i den!
 
 
 
 

Hemma på vår gård..

Hemma på vår gård
Där står en gammal Ford
Utan hjul och utan däck
Och motorn den är väck

Den går på terpentin
Och gammalt margarin
Och tittar man där förar'n satt
Så ser man ingen ratt
 
 
 
Och lite annat skrot :P
 
 
 
 

Barnmorskan!

Idag va jag till min barnmorska igen! känns ofta nu även fast de va 4 veckor sen sist.
 
 
Alien i magen är fortsatt aktiv så de står härliga till buffar sparkar och har sig.
 
Lite roligt är att jag hela mitt liv haft dåligt järn värde men under graviditeten har de legat bra hela tiden. Idag hade de sjunkit något men va absolut inte lågt men hon sa att jag kunde äta multivitamintabletter så kommer värdet att ligga helt stabilt igen :)
 
Magen har någon form av spurt nu som jag hoppas avtar lite annars kommer jag vara enorm i aug! Kanske är dax för en magbild till? sista och enda togs väl för tre veckor sen...
 
 
 

Utan vatten,el och mottagning!

Ja så spenderades min påskledighet! och jag kunde inte vara nöjdare!
 
Lite snö kvar men de gjorde inget :) 15 grader i skuggan och termometern som va i solen visade 35 :)
 
Fotograferade en hel del runtomkring ute och inne denna gång så de kommer en liten rundvisning senare idag eller i morgon! Men nu ska jag lägga mig och vila eller ja sova en stund.
 
 
 

jag va så glad...

Läste för några veckor sen att de va väldigt vanligt med sura uppstötningar vid denna tid i graviditeten. Skönt tänkte jag att jag slapp en jobbig sak med att vara gravid. Men för tre fyra dagar sen så började jag få massvis med sura uppstötningar speciellt när jag sitter eller ligger. Vad man skulle göra för att minska de va att dricka mycket vatten och undvika stark mat. Undvika stark mat gör jag alltid, men nu har jag försökt att dricka vatten och de blir värre direkt efter jag dricker vatten nästan på en gång efter att glas vatten kommer de en sur uppstötning! Som tur är har jag inte kräkts någonting av dom som jag normalt (ogravid) gör för de är så vidrigt!!
 
 

Nu ska jag inviga min nya...

Kommit hem från jobbet! startat en tvättmaskin och nu ska jag få i mig lite lunch är planen!
 
Mysiga pipen hämtar vi i morgon :)
 
 
Jag tänkte inviga våran nya brödrost som sambon kom hem med igår! vi flyttade in i september och först nu börjar vi tänka på allt vi inte har. haha
Jag blev i alla fall extremt sugen på rostat bröd med tomat på igår så nu ska jag ta och göra mig en macka och ta en tallrik med aprikoskräm med mjölk! riktig sommar lunch :)
 
 
Sen blir de att packa för i kväll packas bilen för att vi ska kunna åka upp direkt efter sambon slutat i morgon!
 
 
 
 

Ont i magen

Vaknade i natt av en hemsk värk i magen! precis under tuttarna och ner till navlen. gjorde så ont så att jag efter en timme väckte anton och bad honom värma min vetekudde och hämta en alvedon för jag kunde inte röra mig!
 
Låg med vetekudden i kanske 10 min innan jag va tvungen att ta mig till toaletten för att kräkas! som tur va så kom det inte upp något utan jag hulkade bara några gånger och satte mig sen i en varm dusch! I duschen kan man ju fundera hur mycket som helst och jag började undra när jag kännde Alien sist. för de va ingen aktivitet igår kväll eller i natt. Jag som annars störs av sparkandet hela nätterna och känner de många många gånger per dygn! Men ångra snabbt min tanke när Alien då började leva om! Det gjorde ju inte mindre ont i magen då kan jag säga men Alien va de i alla fall inget fel på!
 
Gick och la mig med vetekudden och lagom tills jag skulle gå upp va de bättre! Så jag åkte till jobbet väldigt trött och med en obehaglig känsla i magen, öm efter natten! jobbade mina tre timmar inna jag gick till bussen! På bussen hem började de komma tillbaka. Så nu är jag hemma och sitter med vetekudden och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar för då ska jag slänga in de i torktummlaren och sen slänga mig i sängen och sova några timmar!
 
Längtar nu ännu mer till på torsdag när vi åker upp till gården bara jag och sambon! i flera dagar! Vi ska bara umgås med varandra och njuta av att inte ha någon kontakt med omvärlden!
 

Pipen ska ju självklart med upp och njuta han med :)
 
 
 

Bilder som inte säger hela sanningen...

Här ser det verkligen ut som att jag står och tittar på.. haha sanningen är att jag sprang bervid och puttade tills vi kom till brasan då va jag tvungen att gå åt sidan för att inte hamna mitt i brasan!
 
vi båda hämtar andan :)
 
inte ofta vi syns på samma bild! men de finns tre st ^^
 
 
 
på torsdag åker vi upp igen! ska bli super mysigt! vi blir där hela påsken!!
 
 
 

Mormor och morfar

Tog med mig pipen och åkte ut till furusund igår efter jobbet :) 


Vid kl 07:00 satt pipen så här! Han som förra helgen vägrade gå ut och kissa med mig halv sju för de va kallt ute. Haha 

Så vi va ute och lekte på tomten en stund innan jag tyckte de va dax att dricka te :) 
Kan säga att det är skönt det är mer än halvvägs :)

Är återigen i vecka 21

Ja eftersom att jag blev flyttad igen så är jag idag i vecka 21.
 
jobbar halvtid och sover resten av tiden. Längtar tillbaka upp till gården, men nu är det bara en vecka kvar tills vi åker igen
 
Så här står det om vecka 21

Gravid vecka 21 – Din mage syns väl, både illamåendet och tröttheten har försvunnit för de flesta. Ditt foster tränar matsmältningsorganen och kissar i magen. 

Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.
Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Ta kontakt med din barnmorska om du behöver kostråd.
En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

 

Jag kan inte dölja magen så bra längre! Men bra kan jag väl inte påstå att jag mår dock.

 

 

 

 

Våran gäst stuga (eller alla andras stuga)

utifrån
 
 
från dörren
 
 
hela stugan
 
 
lite flera stolar ^^
 
 
 
 
timmerhus :)
 

att börja 11:30 känns fel

Idag börjar jag så sent så jag vet liksom inte riktigt vad jag ska göra på morgonen! jag sover inte så länge på morgonen längre! Det är inte ovanligt att jag och sambon äter frukost halv nio på helgerna- För att vi vaknat legat kvar och sen är klockan bara åtta. haha
 
 
 

Avvikelser på fostret, Akut läkartid morgonen därpå...

Det är ju inte direkt så att man sover jätte bra natten där imellan. Mina drömmar ska man ju inte ens tyda. Allt från att jag lägger trasiga ägg och måste äta sten för att dom ska hålla bättre till att jag har 8 bebisar i magen som jag måste välja mellan.
 
Har ju hela tiden sagt att det är en Alien ;)
 
 
Kom in till läkaren och de visade sig vara samma läkare som jag träffade i vecka 13? tror jag de va på sofiahemmet. Nu på odenplan!
 
Igår visade de sig att det skiljde mer än 12 dagar på huvudmåttet och lårmåttet. Då får man en läkartid för att kolla mer på hjärnan då de kan betyda vattenskalle eller några andra fel så som dvärg.
Men läkaren mätte och mätte och fotade och jämnförde bilder och mått och kom fram till 2mm skillnad alltså ca 8 dagar! vilket han inte tyckte vi skulle vara oroliga för för att han hittade inga avvikelser på hjärnan eller på benen/armar inte heller på ryggen! Han sa att alla har ju sina genetiska drag också och de kan vara så att barnet har större huvud eller kortare lårben. De kan vara just nu eller så kommer de att vara så. Anton har ju stort huvud och han började inte växa förän han va 17-18år så de kan ju vara en bidragande faktor! för jag har långa ben och jätte litet huvud så från mig kommer det nog inte ;)
 
 
Vi fick oss en 3D bild som pressent av läkaren då han tyckte att barnmorskan skrämt upp oss och de hade blivit många besök! Denna läkare har jag nämnligen träffat en gång tidigare pga av mina blödningar så han tyckte lite synd om oss som redan var på 5 ultraljudet. Fick även ett nytt Bf igen. Två läkare kollade och tyckte inte att datumet igår kändes logiskt då alla tidigare sagt 30 aug 31 aug och 1 sep och alla gjorda av olika läkare. Så idag blev de den 27 aug som Alien är beräknad!
 
 
 

fler bilder på Pipen

jag är farligare än jag ser ut! Lovar ^^
 
 
jag stannar här ;)
 
 
lipar åt snön av någon märklig anledning! kanske va den inte så god som den såg ut?
 
 
Så trött så ögonen nästan gick ikors! men han vägrade lägga sig och vila! de slutade med att jag hittade en gammal renfäll som jag tog ut och la honom på! tog inte många sekunder innan han sov!
 
 
Man kan ju missa någonting?!
 
 
Super nöjd :)
 

Pipens första gång på gården

jag är inte helt säker på detta ställe så jag gömmer mig under bordet ett tag :)
 
tills han insåg att han fick gå ut lös och leka hur mycket han ville :)
 
en border boll ^^
 
 
Fler bilder kommer!
 
 
 

RUL

 
 
 
Alien va väldigt aktiv där inne! nähä blev min reaktion. har jag sagt i snart en månad :)
Men de va svårt att se allt då de gjordes kullerbyttor och knytnävarna dök upp titt som tätt.
Kul att se att de jag känner faktiskt stämmer med vad som händer där inne också! :)
 
Blev flyttad från 31 aug till 22 aug också :) gillar att få gratis veckor då detta är andra gången! de vi räknade på först va 25 sep sen med tidigt ultraljud så blev de 31 aug och nu 22 aug! haha
 
Detta betyder att jag nu är i vecka 21 (20+2)
 
 
 
 
 

jobbat.

Idag har jag då börjat jobba igen! mina 3 timmar om dagen jag ska jobba nu känns inte jättte jobbiga!
 
Igår kväll packade vi bilden och gjorde allt klart för en helg utan bekvämligheter så som värme och el. Det ska bli så mysigt att åka upp till gården igen! Nästa vecka så kommer både sotare och elektriker så nästa gång vi åker upp så kan vi elda i kaminen och snart även slå igång strömmen!
 
Så här håller man värmen när man inte har kamin eller el ;)
 
 
Denna gång är det bara lite nödvändigheter som åker med som två täcken extra våra camping saker som allt kommer att stanna kvar! Nästa gång hoppas jag på att vi kommer kunna hitta ett släp om nu våran väg lyckas bli snöfri så vi kan åka hela vägen fram! Då ska våran gamla säng och massor av våra *vi använder inte* saker flyttas upp! kommer vara så lyxigt att få lite mera plats i vår lilla stuga här :)
 
Jag kommer ju inte i 90% av mina kläder så dom kanske får flytta upp dom med! vilket gör att de blir väldigt mycket plats över här hemma. 
 
funderade på att lämna systemkameran hemma men har ångrat mig! klart att den ska med!
 
 
Det blir också pipens första besök på gården! Men jag vet ju att han älskar norrland lika mycket som jag!
 

dommen blev...

Nä riktigt så illa ska man väl inte påstå. Det är bra att man får hjälp! Och det är väl typiskt att jag ska lyckas med alla dåliga symtom med en graviditet?
 
 
Jag ska i vilket fall nu gå ner och jobba deltid! och hoppas på att allt detta dåliga med magsmärtor kräkningar och blödningar ger med sig! eller vet ni någon bra skrämsel teknik som fungerar?
 
Alien är vaken mest hela tiden! Håller tummarna för att de är en period bara! Jag behöver sova utan någon som sparkar på mig!
 
Idag lyssnade vi på hjärtljuden igen! allt såg bra ut men jag har ju gått ner ganska mycket men de har nu vänt och jag är åter igen tillbaka på den vikten jag hade vid inskrivningen! men så borde de ju inte vara när man snart är halvvägs! man borde ha gått upp iaf något kg tycker jag!
 
 
 

Ligger i sängen och bebis sparkar.

Fick så ont i magen igår på jobbet, men stannade ändå kvar tills jag slutade, vilket visade sig när jag kom hem. La mig under täcket med vetekudden och bara blundade hela eftermiddagen. Vad gör jag för fel? varför har jag så ont? det är som magknip och någon som slår mig samtidigt. och jag kan inte stå upprätt? ska de göra så jävla ont? jag läser att smärta är normalt? men alltså jag kan typ inte leva alls! de gör även ont nedåt som om någon typ river mig innifrån och ut.
 
Kan de vara för att denna lilla parvel där inne är så otroligt aktiv? jag har nu kännt alien som jag kallar bebisen. alien tog alla mina kilon som en liten parasit därav namnet. Jag har i alla fall kännt alien sen grvid vecka 16 och de är inte normalt första gången har jag läst. Men jag vet att det är sparkar och min sambo har även lyckats känna de flera gånger. Nu är det nog gymnastik där inne för det är inte ovanligt att jag känner de flera gånger per dag och natt utan även flera gånger i rad. Speciellt om jag ligger på rygg!
 
 
RSS 2.0