Första gången jag sitter vid datorn tror jag!

Ja snart har det gått ETT år sen vi flyttade från stockholm till denna lilla gård mitt ute i skogen!
Det innebär att det oxå snart för våran son att fylla 1! vart tog den tiden vägen?
 
 
 
 
Allt på gården går raskt framåt. Vi har med bebisar inräknade 40 kaniner, 34ankor och runt 70höns (osäker på antalet just nu) och två hönor ligger på ägg 10+19
 
vi skulle börja smått med tre kaniner och sen blev det en grupp hönor på 19 och fick tag på 6 ankor. detta skedde i vintras (februari) så det har vart en ganska snabb tillväxt på allt. vi skulle även odla litegrann detta år... vilket har blivit 12kg potatis i marken lite jordärtskockor. ett 50 tal tomatplantor växer i gäststugan lite gurka och paprika chili och pumpor. så har det hamnar en hel del frön i marken på de så som morot sockerärtor spenat sallad och lite till. Ja ni hör ju hur de går de där med att bara göra lite första året! Vi gör allt på en gång känns det som! Men det går faktiskt riktigt bra.
 
Vi trodde att vi inte skulle hinna hälften av alla projekt i år som vi ville men vi betar av dom i rasande fart och de blir så himla bra!
 
kaninhänget är stort och klart
hönsgården är stor och klar
potatislandet är klart och potatisen i jorden
pallkragarna är på plats och vi har nästan fyllt upp hälften
samtidigt som vi är föräldrar och titt som tätt blir utan vatten för att pumpen strular eller något annat som strular. så hinner vi med så sjukt mycket när man tänker efter. Dagliga sysslorna har blivit mer och mer ju mer djur de blivit. Men vi är helt självförsörjande på ägg och säljer överskottet av äggen som betalar för allt foder för alla djur!
pallkragarna fylls med jord
 
 tomatplantorna växer
 
 kaninerna ute i sitt häng
 
 puma hjälper till
 
Benjamin hjälper självklart till
 
 
undra vart vi står om ett år?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0